Julius & Anna - Mat och Vin

Julius & Anna - Mat och Vin

Mat- och vinglädje

Julius och Anna lagar mat och väljer ut matchande viner.

En blogg för oss att minnas våra matupplevelser.

Lax med detaljer

HemmakockandePosted by Anna Torndahl Sun, January 12, 2014 17:36:50
Som vanligt pratade vi ihop oss gemensamt om vad vi skulle äta till middag. En process som oftast börjar dagen före (men kan pågå i dagar ibland). Anna sa lax. Julius sa benmärg.

Det blev en förrätt med benmärg, lax, bottarga, laxkrisp, blad och krispiga stjälkar av mangold. Till varmrätt sesamhalstrad lax. Allt nykomponerat av Julius. Rätterna togs dock fram i samråd med Anna. Båda smakar av. Vi lägger till, vi drar ifrån.
Laxkrisp med rostade sesamfrön


Bottarga tycks vara hopplöst att få tag på i Stockholm. Den som vet var den finns får gärna tipsa oss. Den här köpte vi på Cibi e Vini i Köpenhamn, en vinbutik som vi alltid besöker när vi är i den store by.
Förrätt: benmärg, lax, bottarga, laxkrisp, gröna blad och krispiga mangold stjälkar.

Förberedelser till varmrätten. Laxen kryddad med fänkål, koriander, vitpeppar.

Varmrätten: Lätthalstrad lax med sesamfrön. Syrlig blomkåls- och selleripuré. Stekt shiitakesvamp. Smulor av rostad blomkål. Knaperstekt laxskinn. Gröna och röda blad.


Kvällens vin blev ett som vi läst mycket om och länge tänkt testa. Det passade bra till förrätten och var perfekt till varmrätten.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.