Julius & Anna - Mat och Vin

Julius & Anna - Mat och Vin

Mat- och vinglädje

Julius och Anna lagar mat och väljer ut matchande viner.

En blogg för oss att minnas våra matupplevelser.

Första vardagen på det nya året.

HemmakockandePosted by Julius Eyem Thu, January 02, 2014 20:33:13
Ett bra sätt att behandla torskrygg är att rulla den i grovt salt ungefär en timme innan man tillagar den. Är saltet smaksatt, desto bättre. Glöm bara inte att skölja av saltet efteråt. Jag har sparat saltlämningarna från sommarens rödbetor på saltbädd. Rödbetssaften som saltet sugit upp ger en fyllig smak åt det mesta utan att vara påträngande.
I dag blir det enkelt. Det finns fortfarande rester kvar från helgen som kan bilda en bra bädd åt torskryggen: Svartrot, sockerärter och späda morötter. Det finns också kvar några små Pak Choyer och en kinesisk svamp med okänt namn, som har textur och smak som påminner om en karljohansfot.



Enkel och snygg blev den: Torsk på en bädd av svartrot, morot och sockerärter. Ångkokta Pak Choyer, svamp och fräst vitlöksstängel. Överstrött med knaperstekt domtafläsk och rostade sesamfrön.
Torskryggen förresten, den kryddades med vitpeppar och korianderfrön och jag sköljde inte av den. Aningen för salt.



  • Comments(0)//anju.concerning.se/#post6